Historie

De Mestreechter Operètte Vereiniging is in 1949 op spontane wijze ontstaan als gelegenheidsmannenkoor , ter opluistering van de festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Papierfabriek (KNP) te Maastricht in het jaar 1950. De initiatiefnemer, grote animator en dirigent is de heer M. Perry geweest. De eerste jaren beperkte zich het optreden nog tot het opluisteren van KNP- feesten. Middels meer repetities en verrijking van notenkennis en uitbreiding van het repertoire, werd in 1957 besloten tot optredens naar buiten en deelname aan zangersdagen en concerten. Einde jaren 50 ontstond in navolging van de heren, ook een dameskoor.

1.png 2.png 3.png 4.png

 

Op 12 november 1966 ging de musical Trijn de Begijn in premiere in de Sphinx- zaal. Deze musical, die jong en oud verraste, vermaakte 5 volle zalen. Eind 1968, begin 1969 werden in eerste instantie 5 voorstellingen gegeven van de opera ‘De Kapitein vaan Köpenick’, eveneens van de gebroeders Olterdissen. Het publiek en de pers waren zeer enthousiast. Zowel Trijn de Begijn als de Kapitein vaan Köpenick werden op de plaat vastgelegd. Er werden honderden platen verkocht en zelfs aan Maastrichtenaren woonachtig in Amerika, Australië, Noorwegen en Canada.

 

De Mestreechter Operètte Vereiniging heeft er een traditie van gemaakt een tweejaarlijkse productie op de planken te zetten. Een overzicht van de meest recente producties:

 

De productie “De Sigeunderberon” heeft in maart 2002 in het Theater aan het Vrijthof plaats gevonden.

 

In 2004 “’n Nach in Venetië”, wederom van Johann Strauss Jr. in het Theater.

 

In maart/april 2006 is de productie opgevoerd “Medam Hélène” (la Belle Hélène van Jacques Offenbach).

 

In maart/april 2008 is "Student zoonder cent" opgevoerd (Der Bettelstudent van Carl Millöcker).

 

In apri/mei 2010 is de productie "'t Getuug" opgevoerd (Les Brigands van Jacques Offenbach).

 

In april/mei 2012 werd o.l.v. dirigent Ben Perry "Trijn de Begijn" (Fons Olterdissen) opgevoerd in het Theater a/h Vrijthof t.g.v. de 100e verjaardag van Trijn.

 

In april/mei 2014 was het de beurt aan "'t Meideke vaan Medam André" (La fille de Madame Angot van Charles Lecocq). Deze productie werd wederom opgevoerd in het Theater aan het Vrijthof. Dirigent: Ben Perry; regisseur: Cees Rullens.

 

April/mei 2016. Opnieuw werd gekozen voor een operette van Jacques Offenbach: La grande-duchesse de Gérolstein. De Maastrichtse naam werd "De geis vaan Mestreech", een operette in geheel nieuwe stijl met een lach en een traan, en opgevoerd in het Theater aan het Vrijthof in samenwerking met Kaliber. Dirigent: Ben Perry; regisseur: Cees Rullens.

logo_operette_def.png

Trijn de Begijn 2012

't Meideke vaan Medam André 2014   

De geis vaan Mestreech 2016 

Alle rechten voorbehouden Mestreechter Operette Vereinging Deze site is ontwikkeld door Websignaal