Coen geneet vaan zinge

Coen Ottenheijm (68) zingt ruim tien jaar bij de Mestreechter Operètte Vereiniging, als bariton. “‘Door melger en bein’ is het zesde stuk waar ik aan mee doe. Door de jaren heen heb ik de kwaliteit van de producties zien toenemen.”

"In 2007 belde de toenmalige dirigent van MOV mij. Hij bood mij een bijrol aan in de productie ‘Student zoonder cent’. Hoewel ik al sinds 1969 actief zanger was, had ik geen ervaring en affiniteit met operettes. Op mijn opmerking, dat mijn slechtziendheid voor een ramp op het podium kon zorgen, reageerde hij met: ‘Dat kump good’. Ik zegde toe, omdat het een prachtige ervaring moest zijn deel uit te mogen maken van een grote theaterproductie. Ik heb daar nooit spijt van gekregen.”

Ontwikkeling

“Naast mijn bijdrage als zanger heb ik van 2008 tot 2014 deel uitgemaakt van het bestuur. Vanaf 2008 tot heden ben ik voorzitter van de muziekcommissie. Mijn ambitie is steeds geweest een bijdrage te leveren aan de muzikale en artistieke ontwikkeling, die de vereniging daadwerkelijk heeft doorgemaakt. Het artistieke niveau van de producties is met de jaren sterk toegenomen. Dat was nodig, omdat het aanbod in de theaters tegenwoordig overweldigend is. Onze producties ondergingen een ontwikkeling van de vertaling van een bestaande operette naar een volledig nieuw geschreven en gecomponeerd theaterstuk. Gaandeweg kregen de stukken een professioneler karakter, opgevoerd door grotendeels eigen leden.”

"We hopen met de vernieuwing ook

nieuwe, jongere leden aan te trekken"

Sint Pieter

“Ik maak me ook wel eens zorgen om MOV. De vergrijzing vormt een groot probleem. Het aantal leden is in de loop der jaren gehalveerd. We hopen met de vernieuwing ook nieuwe, jongere leden aan te trekken. De nieuwe productie ‘Door melger en bein’ belooft een prachtig schouwspel te worden. Uniek in de Maastrichtse muziektheaterhistorie vanwege het geheel nieuwe libretto en de nieuwe muziek. Ik mag er de rol in vertolken van de nieuwslezer, die een grote bedreiging aankondigt voor de omgeving. Leuk is dat het verhaal zich afspeelt in de wijk Sint Pieter, waar ik zelf woon. Ik reken dan ook op een grote belangstelling van buurtbewoners, die zich zeker thuis zullen voelen in ‘Door melger en bein’.”