Maak kennis met ‘Lei vaan Lummel’

Frank Querelle speelt een van de hoofdrollen in Door melger en bein: Lei vaan Lummel. We stelden hem een paar vragen.

 

 

Hoe ben je bij MOV terecht gekomen?

“Sinds november 2017 ben ik lid van de Mestreechter Operètte Vereiniging. Hiervoor heb ik 9 jaar met veel plezier gezongen bij de Mastreechter Staar. Een lid van MOV benaderde mij met de vraag om auditie te doen voor een rol in de nieuwe productie. Dit zag ik als een nieuwe uitdaging en ik mag mij gelukkig prijzen met de rol van Lei vaan Lummel.”

 

Hoe is het om de hoofdrol te spelen?

“Het is ontzettend leuk om samen met Eveline (‘Lies’) de hoofdrol te mogen spelen. Ze heeft een prachtige stem en vertaalt de teksten dan ook met veel emotie. Kippenvel! Lei was altijd Lies’ grote liefde. Door het verlies van Lies raakte Lei op het slechte pad. Hij deed alles wat God verboden had om zijn verdriet te verwerken. Wat zal een ontmoeting jaren later, als de twee oud zijn, brengen…?”

 

Hoe leef je je in in de rol van Lei?

“De teksten die Lei zingt zijn emotioneel beladen. Lei is schizofreen en heeft veel gedronken en gebruikt in zijn leven. Om mij in te leven in de rol lees ik veel op internet over schizofrenie en drank- en drugsgebruikers.”

 

Waarom mogen mensen Door melger en bein niet missen?

“De geweldige teksten en prachtige muziek maken dat het beste naar boven komt uit dit leuke gezelschap. Iedereen die betrokken is bij deze unieke theatervoorstelling zet zich voor de volle 100 procent in om er een prachtig spektakel van te maken. Een avondje ontspannen genieten van theater met humor, emotie en liefde op het toneel! Hier moet je bij zijn!”